Ceafa de porc cu cartofi crocanti

de Sidy in Porc, 31 Ian 2012 | 8293 vizualizari

 

Nu este o reteta oarecare, ci o reteta mai speciala.Secretul consta in prepararea ei atat la gratar cat si la cuptor. Eu am incercat-o si mi-a iesit excelenta suculenta si nu prea uscata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa porc
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 1 lingurita condiment pentru barbeque
  • usturoi
  • 2 linguri ulei
  • pentru cartofii crocanti:  
  • 1 kg cartofi
  • 70 ml ulei
  • sare 
  • piper
  •  boia
  • 1 lingurita verdeturi( oregano, cimbru, rozmarin etc.
  • 3 linguri faina de malai
  • usturoi

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi crocanti:

Taiem ceafa de porc in fasii de 3 cm grosime si le punem intr-o tava unde le condimentam bine pe ambele parti.Nu batem feliile de ceafa. Se lasa circa 30 min la rece. 

Punem gratarul la incins apoi ceafa pe gratar  si o lasam timp de vreo 4 - 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe partea cealalta.

Se frige usor pe ambele parti. Cand friptura este gata se pune intr-o tava la cuptor( incins dinainte la 200 grade C) , pe hartie de copt, cu toata zeama lasata pe gratar si o lasam sa se patrunda bine ( are 3 cm grosime) cam 30 de minute.

Va iesi o friptura frageda si suculenta.

Curatam cartofii si ii taiem in lung in 4 sau in 6 depinde de cat sunt de mari.

Ii punem intr-un vas si ii stropim cu uleiul.

Intr-un bol facem un amestec din malai, sare, piper, boia verdeturi( ce prefera fiecare) usturoi granule , le amestecam bine apoi le punem peste cartofi.

Scuturam vazul cu cartofi pentru a fi facuti toti cu amestecul din bol.

Punem cartofii pe o tava cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incalzit pentru 30-40 de minute pina se patrund bine si sunt crocanti dar furculita intra usor in ei.

Servim gratarele alaturi de cartofii crocanti si mujdei de usturoi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Sa nu uitati sa scoateti berea sau sucul de la rece....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Angelina_Elena 1

31.01.2012, 21:55

mancarica este deliciosa,gustoasa si frumoasa

gaby_duceag 1

01.02.2012, 07:13

wow, Sidy! ce poza

jolygina 1

03.02.2012, 18:21

imi placee

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc aromata in bere, cu varza calita